Co z ciasta francuskiego na Wielkanoc? Kilka nieoczywistych pomysłów do sprawdzenia!
Spis treści:
- Wielkanocne przekąski z ciasta francuskiego. Sprawdzone przepisy, które polubi każdy.
- Wielkanocne ciasto. Ciekawy przepis na szybkie ciasto z owocami.
Przekąski z ciasta francuskiego na Wielkanoc, to jedna z najbardziej smakowitych, oryginalnych oraz uniwersalnych propozycji, które przypadną do gustu każdemu. Można przygotować je na słodko lub słono, a wszystko za sprawą różnorodnych przepisów. Jeśli szukasz sprawdzonych przepisów z ciasta francuskiego, chcesz zachwycić swoich gości, to koniecznie sprawdź propozycję pysznych przekąsek, które samodzielnie przygotujesz w zaledwie kilka minut.
Wielkanocne przekąski z ciasta francuskiego. Sprawdzone przepisy, które polubi każdy.
Z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego, można z łatwością przygotować wiele przekąsek. Jedną z takich propozycji są kwadraciki z pomidorkami i serem fetą. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane i czasochłonne. Aby przygotować przekąski z ciasta francuskiego na Wielkanoc wystarczy:
- jedno gotowe ciasto francuskie
- 3 pomidorki koktajlowe
- ser feta lub typu filadelfia
- pęczek szczypiorku lub cebula dymka
- ulubione zioła
Przysmaki z ciasta francuskiego na Wielkanoc przepis krok po kroku.
Gotowe ciasto francuskie należy rozwinąć, a następnie podzielić na 6 równych kawałków. Każdy z nich, należy zawinąć na bokach, aby zawartość koperty nie wypadła podczas pieczenia. Na tak przygotowane kwadraty należy położyć pół pomidorka, posiekany szczypiorek oraz ser feta. Na koniec wystarczy już tylko posypać całość ulubionymi ziołami, oraz piec ciasto do uzyskania złotego koloru. Gotowa przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno.
Wielkanocne ciasto. Ciekawy przepis na szybkie ciasto z owocami.
Z ciasta francuskiego można przygotować również poczęstunek na słodko. Jest to świetna propozycja dla osób, które nie mają czasu na przygotowanie deseru. Co jest potrzebne do przygotowania ciasta?
Składniki na ciasto francuskie na Wielkanoc:
- Jedno opakowanie cista francuskiego
- Budyń waniliowy
- 0.5 l mleka
- ulubione owoce
Budyń łączymy z połową szklanki mleka, a pozostałą ilość, przelewamy do garnka i podgrzewamy. Kiedy zacznie się gotować, wlewamy połączony z mlekiem proszek budyniowy i energicznie mieszamy, aż uzyskamy budyń. Gotową masę przekładamy na ciasto francuskie, zostawiając około 1 cm wolnego miejsca, aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia. Następnie posypujemy pokrojonymi owocami oraz pieczemy według instrukcji podanej na opakowaniu ciasta francuskiego.
Wypieki z ciasta francuskiego są proste, smaczne i pięknie się prezentują, dlatego warto przygotować je na nadchodzące święta. W zależności od potrzeby, świetnie sprawdzą się jako słone przekąski, a nawet pyszny deser.