Jak rozmrozić truskawki?
Mrożenie żywności to doskonały i znany od lat sposób na zachowanie świeżości produktów na długo. Mrożone warzywa i owoce nie tylko zachowuj…
Mrożenie żywności to doskonały i znany od lat sposób na zachowanie świeżości produktów na długo. Mrożone warzywa i owoce nie tylko zachowuj…
Faszerowane gołąbki, znane w Polsce i innych częściach Europy Wschodniej, są od wieków uwielbianym daniem. Są na tyle sycące, że można się …
Bez wątpienia mrożenie grzybów to jeden z najlepszych sposobów na to, aby przetrwały one z nami do zimy, kiedy to ich zebranie jest nie możliwe….
Pierogi są dosyć pracochłonną metodą, jednak osoby, które wiedzą jak mrozić pierogi mogą zachować ich smak i świeżość na znacznie dłuż…
Ciasto na pierogi, aby było smaczne, wymaga wiele pracy, powinno być solidnie i dobrze wygniecione, dopiero wtedy jest elastyczne. Lepienie pierogó…
Chyba nikt nie wyobraża sobie Wigilii bez pysznego, czerwonego barszczu. Najczęściej na stole spotykamy go z dodatkiem uszek. Jednak potraw serwowa…
Potrawy z karpia to kwintesencja wigilii. W zależności od rodzaju ryby jaką kupimy warto poznać kilka rodzajów jej przechowywania oraz konserwacj…
Praktycznie w każdym polskim domu po Bożym Narodzeniu pozostają ogromne ilości niezjedzonych potraw, które przecież szkoda nam wyrzucić, ale ta…
Gdy zbliżają się wakacje i rozpoczyna sezon urlopowy, cieszymy się z długo wyczekiwanego czasu odpoczynku. Pojawia się jednak nutka smutku – wsz…
Mrożenie żywności to jeden z najbardziej sprawdzonych sposobów na utrzymanie świeżości pożywienia. Pozwala zachować oczekiwaną jakość jedz…