Mrożenie grzybów – jak prawidłowo zamrozić grzyby?
Bez wątpienia mrożenie grzybów to jeden z najlepszych sposobów na to, aby przetrwały one z nami do zimy, kiedy to ich zebranie jest nie możliwe….
Bez wątpienia mrożenie grzybów to jeden z najlepszych sposobów na to, aby przetrwały one z nami do zimy, kiedy to ich zebranie jest nie możliwe….
Pierogi są dosyć pracochłonną metodą, jednak osoby, które wiedzą jak mrozić pierogi mogą zachować ich smak i świeżość na znacznie dłuż…
Potrawy z karpia to kwintesencja wigilii. W zależności od rodzaju ryby jaką kupimy warto poznać kilka rodzajów jej przechowywania oraz konserwacj…
Mrożenie żywności to jeden z najbardziej sprawdzonych sposobów na utrzymanie świeżości pożywienia. Pozwala zachować oczekiwaną jakość jedz…
Gdy zbliżają się wakacje i rozpoczyna sezon urlopowy, cieszymy się z długo wyczekiwanego czasu odpoczynku. Pojawia się jednak nutka smutku – wsz…
Praktycznie w każdym polskim domu po Bożym Narodzeniu pozostają ogromne ilości niezjedzonych potraw, które przecież szkoda nam wyrzucić, ale ta…
Chyba nikt nie wyobraża sobie Wigilii bez pysznego, czerwonego barszczu. Najczęściej na stole spotykamy go z dodatkiem uszek. Jednak potraw serwowa…
Ciasto na pierogi, aby było smaczne, wymaga wiele pracy, powinno być solidnie i dobrze wygniecione, dopiero wtedy jest elastyczne. Lepienie pierogó…
Faszerowane gołąbki, znane w Polsce i innych częściach Europy Wschodniej, są od wieków uwielbianym daniem. Są na tyle sycące, że można się …
Mrożenie żywności to doskonały i znany od lat sposób na zachowanie świeżości produktów na długo. Mrożone warzywa i owoce nie tylko zachowuj…