Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, płuczemy oraz cienko szatkujemy
Obieramy pietruszkÄ™ oraz seler i kroimy w bardzo cienkie paseczki
Obieramy cebulę i kroimy w piórka
Pietruszkę, seler oraz cebulę smażymy na łyżce masła
Podsmażone warzywa przekładamy do poszatkowanej kapusty do osobnego garnka
Całość zalewamy butelką wina , dodajemy goździki i dusimy przez ok 45 minut
Pozostałą część masła delikatnie przesmażamy wraz z mąką i dodajemy do kapusty
Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem
Tagi czerwona kapusta, surówka
Bartek Czwartek
Cześć, jestem Bartek i hobbystycznie przygotowuje dla Was wartościowe artykuły i porady związane z gotowaniem oraz szeroko rozumianą gastronomią. Moją misją jest zwiększanie świadomości użytkowników oraz poprawa ich zdolności kulinarnych w jak największym stopniu.
Szarlotka i jabłecznik to dwa popularne wypieki z jabłkami, które nierzadko bywają ze sobą mylone. W poniższym wpisie wyjaśnię, czym się róŅ
W dzisiejszym wpisie przyjrzymy siÄ™ bliżej dwóm popularnym produktom pochodzÄ…cym z ziemniaków: skrobi ziemniaczanej i mÄ…ce ziemniaczanej. Celem …
MÄ…ka z tapioki to bezglutenowy skÅ‚adnik otrzymywany z manioku, ceniony za swoje wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci zagÄ™szczajÄ…ce i poprawiajÄ…ce strukturÄ™ wypieków….
Asafetyda to specyficzna przyprawa o intensywnym, lekko siarkowym aromacie, szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako zamiennik czosnku i cebuli. W s…
Amoniak spożywczy, czyli w technologii wypieków czÄ™sto stosowany amoniak w formie wodorotlenku amonu lub wÄ™glanu amonu, jest tradycyjnym Å›rodkiem…