Buraczki z chrzanem
Czas czytania: < 1 minut
Buraczki z chrzanem to fantastyczny dodatek do obiadu. Odpowiedni przepis pozwoli na przygotowanie ich smacznie i szybko. W zależności od potrzeb i upodobań można podawać je zarówno na ciepło, jak i na zimno. W obu wariantach buraki z chrzanem zaprezentują się idealnie jako uzupełnienie obiadu mięsnego
Buraczki z chrzanem
Przepis na buraczki z chrzanem to pyszny dodatek do dań mięsnych, który wzbogaci nasz obiad zarówno smakowo jak i kolorystycznie
Składniki
- 250 g buraków
- 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- sok z cytryny
- sól
- cukier
Przepis
- Oczyszczamy buraki, gotujemy lub pieczemy do miękkości
- Buraki ostudzamy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach
- Dodajemy chrzan i wymieszać go z buraczkami
- Doprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny do smaku
- Odkładamy do lodówki na przynajmniej pół godziny aby połączyły się wszystkie smaki
- Do dekoracji można użyć opcjonalnie drobno pokrojoną natkę pietruszki