Konfitura z agrestu jest jedną z naszych ulubionych konfitur. Wszelkiego rodzaju przetwory z agrestu to możliwość przypomnienia sobie smaku lata. Oczywiście, świeży agrest smakuje najlepiej, ale jeżeli chcemy cieszyć się jego walorami smakowymi przez cały rok, warto zastanowić się nad zrobieniem zapasów słoików pełnych agrestowych konfitur, powideł i innych pyszności z tego cudownego owocu. Konfitury z agrestu to wyjątkowy, lekko kwaśny smak, który dla wielu jest wspomnieniem ciepłego lata. Koniecznie sprawdź poniższy przepis aby żaden, nawet jeden agrest się nie zmarnował!
Konfitura z agrestu
GaryMoveOut
Słodki dodatek, który idealnie urozmaici domowe śniadanie jak również perfekcyjnie dana się do domowych wypieków czy ciast drożdżowych. Agrest potrzebny do zrobienia konfitury najlepiej żeby był świeży, zebrany latem w najcieplejszych miesiącach, czyli w lipcu i sierpniu.