Fish Burger – Poznaj prosty przepis na burgera rybnego

Fish Burger – Poznaj prosty przepis na burgera rybnego
Czas czytania: 2 minuty

Szukasz pomysłów na burgera, który zachwyci gości Twojego lokalu? Postaw na Fish Burgera! Dowiedz się, jak przygotować rybę, by jednocześnie była delikatna i chrupiąca. Sprawdź, jakie opakowanie na burgera wybrać. Poznaj przepis na najlepszego burgera rybnego i przekonaj się, że warto go mieć w swojej ofercie.

Moda na burgery

Trwa moda na burgery. To przekąska, która nie tylko skutecznie zaspakaja głód, ale także świetnie smakuje i może być pyszną, sycącą ucztą. Poza tym burgery to danie, które sprawdza się w zamówieniach na wynos. Opakowanie na burgera z tą smakowitą zawartością łatwo można zabrać ze sobą na spacer po mieście, jako lunch do szkoły czy do pracy.

opakowanie na burgera

Fish burger – pyszna alternatywa

Popularnością cieszą się burgery przygotowywane zarówno na bazie wołowiny, wieprzowiny, jak i na bazie drobiu. Burger rybny z pewnością wzbogaci ofertę i będzie ciekawą propozycją dla tych, którzy chętnie wybierają rybę. To świetna opcja dla każdej burgerowni, smażalni ryb, jak i barów typu fast food.

Ryba w panierce

Do fish burgera świetnie sprawdzi się halibut, dorsz, miruna, ale tak naprawdę możesz przygotować burgera rybnego na bazie każdej ryby. Ważne, by finalnie ryba w środku była delikatna i soczysta, a na zewnątrz chrupiąca i złocista. Jak uzyskać taki efekt? Przygotowanie ryby w panierce do burgera jest bardzo proste. Wystarczy skorzystać z gotowych rozwiązań dedykowanych dla gastronomii.

Panierka uniwersalna

Jeśli przygotowujesz burgera z kurczakiem i korzystasz z gotowej panierki gastronomicznej Hollu Powder, to mamy dla Ciebie świetną wiadomość. Do panierowania ryby wykorzystasz właśnie tę panierkę. Panierka Holly Powder jest uniwersalna – sprawdzi się zarówno do przygotowania panierowanego kurczaka w wersji pikantnej i łagodnej, jak również do ryby! Panierka jest neutralna w smaku, zatem pasuje zarówno do kurczaka i ryby, smak nadaje marynata i przyprawa.

Zestaw do przygotowania ryby w panierce

Aby przygotować rybę w panierce, trzeba najpierw ją zamarynować i przyprawić. W ofercie Holly Powder znajdziesz wszystkie niezbędne produkty: przyprawa do ryby i marynata do ryby sprawią, że ryba zyska przyjemny smak oraz delikatnie cytrynowy aromat. Dzięki temu otrzymamy świeże, odpowiednio przyprawione, aromatyczne mięso, i to bez używania żadnych dodatkowych ziół, przypraw czy innych składników.

Przepis na fish burgera

Ryba w panierce świetnie komponuje się z sosem tatarskim lub koperkowym. Do fish burgera przygotuj także bułkę maślaną i zestaw ulubionych warzyw – pomidora, ogórka, sałatę, czerwoną cebulę. Możesz dodać też plaster żółtego sera, cheddar lub mozarellę. Fish burgera, tak jak każdego burgera, najlepiej zawinąć najpierw w papier, a potem włożyć do opakowania na burgery. Dzięki temu podczas transportu burger dotrze do zamawiającego w nienaruszonym stanie.

Opakowania na burgery… i fish burgery

Jakie opakowania na burgery wybierać? Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na to, z jakiego materiału zostały wykonane. Ważne, by stawiać na rozwiązania ekologiczne. Dlatego bardzo dobrym wyborem są jednorazowe opakowania z tektury. Pojemniki zrobione z kartonu są bezpieczne dla środowiska, a przy tym wygodne w przechowywaniu. Możesz je magazynować rozłożone, dzięki czemu nie zajmują dużo miejsca. Na rynku znaleźć można opakowania na burgery z kolorowym nadrukiem (np. oferuje je wspomniana już wcześniej marka Holly Powder) i w ten sposób serwować dania dbając o estetykę i atrakcyjność podania.


Zobacz również:

Odkryj smak autentycznej neapolitańskiej pizzy w sercu Ursusa – Twoje Włoskie Kulinarne Podróże

Odkryj smak autentycznej neapolitańskiej pizzy w sercu Ursusa – Twoje Włoskie Kulinarne Podróże

Pragniesz rozkoszować się smakiem prawdziwej neapolitańskiej pizzy, nie opuszczając Warszawy? Ursus, dzielnica kulinarnie rozwijająca się, kryje…

Napoje na konferencję biznesową: jakie wybrać, aby podkreślić profesjonalizm i dbałość o komfort gości

Napoje na konferencję biznesową: jakie wybrać, aby podkreślić profesjonalizm i dbałość o komfort gości

Konferencje biznesowe to jedne z tych spotkań firmowych, które wymagają dokładnego i starannego przygotowania i to nie tylko merytorycznego, ale t…

Jak podgrzać oscypka? Na patelni czy w piekarniku?

Jak podgrzać oscypki? Z patelni czy z piekarnika?

Oscypek to tradycyjny polski ser wędzony, pochodzący z regionu Podhala. Charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i strukturą, co sprawia, że jest c…

mąka kasztanowa przepisy

Mąka kasztanowa – dlaczego warto po nią sięgać?

Mąka kasztanowa, choć może nie być tak powszechnie znana jak inne rodzaje mąki, stanowi wyjątkowy składnik w kuchni, oferując nie tylko niezwy…

Wytrawne placki z różnych stron świata

Wytrawne placki z różnych stron świata

Pizzę kochają wszyscy – tym bardziej warto poznać jej zamienniki. Jaki pomysł na placek z dodatkami mają Francuzi, Węgrzy i Japończycy? Sprawd…

Oceń wpis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *