Czym zastąpić kolendrę?

Czym zastąpić kolendrę?

Liście i nasiona kolendry dodawane są do potraw przygotowywanych na całym świecie także w Polsce. Niestety każdy z nas zna sytuację, w której …

Czym zastąpić jajko?

Czym zastąpić jajko?

Wydaje się, że jajka są niemal niezastąpione w naszej kuchni. Co jednak, jeśli wywołują u nas alergie, bądź też z innych przyczyn musimy wye…

Creme fraiche – czym zastąpić?

Creme fraiche – czym zastąpić?

Creme fraiche oznacza świeżą śmietanę. Wyróżnia się wyjątkową gęstością, dzięki czemu świetnie spisuje się w deserach, ale także w so…

Czym zastąpić pszenicę w kutii

Czym zastąpić pszenicę w kutii

Kutia to nic innego jak tradycyjna potrawa wigilijna krajów słowiańskich. Co roku w polskich domach pojawia się wśród dwunastu potraw jako boż…

Czym zastąpić sos rybny?

Czym zastąpić sos rybny?

Sos rybny jest niezwykle popularnym dodatkiem, szczególnie w azjatyckich daniach. Dodawany jest on w celu dosolenia i nadania potrawom wyrazistego sm…

Czym zastąpić papier do pieczenia?

Czym zastąpić papier do pieczenia?

Pieczenie potrafi dostarczyć wielu wyzwań, począwszy od odmierzenia składników według przepisu, aż do wyboru właściwego materiału na podstaw…

Co zamiast śmietany do sosu?

Co zamiast śmietany do sosu?

Śmietana to wyrób z mleka. Jest ona głównym składnikiem stosowanym w wielu różnych daniach, m.in. w sosach, zupach, domowych słodyczach i maś…

Czym zastąpić bułkę tartą

Czym zastąpić bułkę tartą

Panierka do schabowego bez bułki tartej – czy takie kombinacje są w ogóle możliwe? Wydawać by się mogło, że jedno z drugim w ogóle nie będzi…

Co do kawy zamiast mleka?

Co do kawy zamiast mleka?

Kawa z mlekiem to jeden z ulubionych napoi nie tylko wśród dorosłych, ale także nastolatków. Dla wielu osób jest podstawą udanego poranka, a …

Czym zastąpić ricottę?

Czym zastąpić ricottę?

Ser ricotta ma specyficzny smak, konsystencje i aromat, występuje w wielu włoskich potrawach, szczególnie w regionach południowych i środkowych W…