Umieść miskę na pokrywie od naczynia miksującego i wsyp do niej ryż oraz migdały
Następnie zalej wszystko ciepłą wodą i pozostaw do namoczenia na noc
Następnego dnia ryż i migdały odcedź
Do naczynia miksującego wlej 1 litr wody wraz z namoczonym ryżem i migdałami
Miksuj wszystko przez 1 minutę na mocy urządzenia równej 9
Dodaj do mleka olej kokosowy, miód lub cukier oraz sól
Całość gotuj przez 5 min w 60 ° C na ustawieniu 4, a następnie miksuj wszystko przez 1 minutę z mocą 9
Dodaj pozostałe 400 ml wody i mieszaj przez 5 sekund na obrotach równych 5
Umieść na dzbanku ściereczkę lub filtr i przecedź przez niego mleko
Wyrzuć wszystkie ciała stałe i odstaw mleko do ostygnięcia
Takie gotowe mleko po ostygnięciu przechowywać należy w lodówce