Najpierw przesiej dokładnie mąkę do miski, dodaj sól oraz oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj. Podczas mieszania dodawaj gorącą wodę.
Później zagnieć rękami ciasto do momentu aż poczujesz, że jest elastyczne, miękkie i gładkie.
Miskę z ciastem przykryj ściereczką kuchenną, niech odpocznie około 15-20 minut.
Następnie podziel je na pięć części, cztery pozostaw w misce pod przykryciem.
Jedną część rozwałkuj na bardzo cienki placek i smaż na dobrze nagrzanej, suchej patelni ceramicznej lub teflonowej.
Każda strona placka powinna się smażyć około półtorej – dwie minuty.
Ciasto nie powinno się zbytnio przypiec, dlatego zachowaj czujność.
Placki powinni mieć charakterystyczne brązowe plamki.
Po usmażeniu placek zdejmij z patelni i połóż na talerzu, nakryj go zwilżonym ręcznikiem papierowym lub ściereczką.
W ten sam sposób smaż pozostałe cztery tortille.