Uprawa selera naciowego – jak rośnie seler naciowy?
Nie od dzisiaj wiadomo, że seler naciowy to bardzo wartościowe warzywo, które ma zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Uprawa selera n…
Nie wiesz jak rośnie jakieś warzywo, owoc czy też przyprawa? W tej kategorii dowiesz się wszystkich niezbędnych informacji związanych z naturalnym występowaniem danego produktu! Jest to kompendium wiedzy dla każdego, kto chce pogłębiać swoją kulinarną wiedzę
Nie od dzisiaj wiadomo, że seler naciowy to bardzo wartościowe warzywo, które ma zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Uprawa selera n…
Daktyle to ostatnio bardzo często spożywane owoce w Polsce. Szczególną popularnością cieszą się suszone daktyle oraz batoniki zrobione z nich….
Dowiedz się, jak uprawiać kalarepę, roślinę będącą świetnym dodatkiem do każdego wiosennego i jesiennego ogródka warzywnego oraz podmiejski…
Szpinak długo cieszył się złą sławą jako to warzywo, przed którym dzieci uciekają na drzewa. Zupełnie niesłusznie! Szpinak przyrządzony w …
Cynamon jest niezwykle aromatyczną przyprawą nadającą niepowtarzalny smak potrawom. Słynie ze swoich leczniczych i rozgrzewających właściwośc…
Zapewne spora część z nas przeglądając asortyment sklepów z warzywami i owocami zastanawia się, skąd one właściwie pochodzą. Dotyczy to prz…
Pieprz to przecież produkt, który znajduje się absolutnie w każdym domu, używamy go praktycznie codziennie, zatem powinniśmy być chyba eksperta…
Banany – słodkie, pyszne, sycące i naturalne źródło witamin i minerałów – potasu, magnezu, kwasu foliowego, błonnika. Są cennym źródłem en…
Granat zazwyczaj rozwija się jako krzew lub drzewko, które wyrasta do ok. 3 do 5 m. Jest podatny na formowanie, dlatego jego wielkość można dosto…
Soczewica wymaga gleby przepuszczalnej o pH 6-6,5. Przy glebach ciężkich nie wyrośnie ładna soczewica uprawa będzie mało wydajna albo żadna. Op…
Wiosna i lato kojarzą nam się z ogórkami małosolnymi, ziemniakami z koperkiem i grillowaną kiełbasa. Jednak to również czas … chłodnika! Ta…
Kaszę jaglaną można przyrządzać na wiele sposobów. Można ją mielić na mąkę, opiekać i dodawać do ciast i pieczywa oraz gotować. Ta ostat…
Potrawy z młodej kapusty są bardzo dobre i zdrowe. W różnych regionach Polski młodą kapustę je się z innymi dodatkami. Najlepsza młoda kapust…
Podpiwek, napój zaliczany go grupy napojów bezalkoholowych do dnia dzisiejszego cieszy się równie dużą popularnością. Charakteryzuje się ciem…